Cum sa iti reduci cheltuielile

Spread the love

Fara a ne da seama, in fiecare zi cheltuim sume mai mici sau mai mari pe nimicuri ori facem unele greseli care aparent sunt nesemnificative. Daca este sa adunam pe o perioada de timp, spre exemplu pentru o luna aceste nimicuri ne vom da seama ca acestea vor ajunge sa reprezinte o parte destul de semnificativa ca valoare a bugetului pe care il detii. Ar fi bine sa cauti o solutie pentru  a-ti  mari castigurile si ai putea incerca un job videochat constanta. In acest mod iti vei putea permite mult mai multe din lucrurile pe care ti le doriti ori sa ti le achizitionezi.

Daca ti-ai propus sa economisesti totusi, ar fi indicat sa iei cateva metode inedite dar eficiente pentru a putea reduce cheltuielile de zi cu zi. Datorita acestui lucru vei reusi la finalul zilei sa ramai cu mai multi bani in buzunar.

cheltuieliCand vine vorba de alimentatia la locul de munca, esti constient ca un pranz la restaurant sau la mall in pauza si o cafea te va usura in fiecare zi de 20-30 de lei. In concluzie, pe parcursul a 20 de zile lucratoare acest stil de viata te poate costa cam 500 de lei pe luna, iar asta este o suma ce nu ar trebui deloc neglijata. In cazul in care facilitatile oferite de angajator iti permit, un pas important este sa isi aduci mancare de acasa. Poti astfel sa gatesti acasa si sa iti iei alimente de la piata sau de la supermarket pentru un pranz cat se poate de copios cum ar fi o salata de rosii, oua fierte si o portie de paste…iar astea sunt doar cateva sugestii de retete care pot fi usor de preparat dar si de transportat. In plus, daca si colegii sunt de acord, puteti aduce un aparat de facut cafea si astfel banii nu vor mai fi aruncati la cafenea ori la aparatul public.

Cu siguranta detii si abonamente care iti sunt inutile cum ar fi abonamentul la sala. Acesta te costa undeva la 100 de lei pe luna iar daca tu participi doar la 2, 3 sedinti il faci inutil. Mai sunt si persoane care platesc zeci de lei ca abonament la o publicatie online si citesc doar cateva pagini din cele peste 100 de articole publicate. Clar inutil si acesta. Aici se vorbeste de bani aruncati inutil pe fereastra. Daca aceste greseli se regasesc si in arsenalul tau ar fi bine sa renunti cel putin pentru o luna apoi sa observi ce schimbari s-au produs. Cu siguranta iti vei da seama ca dadeai banii pe ceva ce oricum nu foloseai. Poti merge in parc pentru a face miscare iar revistele se pot descarca foarte simplu pe telefon, si in modul acesta le vei citi oriunde si oricand.

Resursele trebuie folosite in mod inteligent. Cum factura la energia electrica sau cea la caldura iti pot parea decente ca valoare, asta nu inseamna ca nu poti reduce cheltuielile cu reducerea confortului la acelasi nivel.

La fel ca si resursele, masina trebuie folosita intr-un mod cat mai inteligent posibil deoarece un condus agresiv sau un blocaj in trafic cresc consumul de carburant, reviziile amanate  pot sa aiba ulterior consecinte negative la costurile de reparatie. Ar fi bine sa incerci un stil de a conduce cat mai prudent si sa folosesti presiunea corespunzatoare in pneuri. In cazul in care petreci destul de mult timp in trafic, ar fi bine sa incerci sa iti convingi angajatorul sa iti decaleze programul cu o ora, doua. In felul acesta vei ajunge mai repede la munca si respectiv acasa cu un consum mai mic de carburant si cu un nivel mai scazut de stres.

Cum in prezent dobanzile la credit sunt minime istorice, ca urmare a faptului ca marjele de dobanda practicate de banci au scazut destul de mult, daca ai un credit vechi ar fi bine sa vorbesti cu banca sa reduca niveluldobanzilor la un nivel apropiat de cel din prezent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>