Cum sa alegi un instructor auto profesionist

Spread the love

Pentru a obtine permisul de conducere este obligatoriu sa se urmeze cursurile unei scoli de soferi in cadrul carora se invata atat legislatia rutiera cat si cum sa se conduca masina pe drumurile publice in conditii de siguranta.

Alegerea scolii de soferi este importanta deorece gradul de pregatire atins la sfarsitul cursurilor difera de la o scoala la alta, acest aspect fiind legat foarte tare de nivelul de implicare al instructorilor in pregatirea cursantilor.

Instructorul are un rol foarte important in formarea viitorilor soferi, din acest motiv este esential ca acesta sa fie compatibil cu cei pe care ii pregateste. O discutie intre cursant si instructor inainte de a incepe pregatirea este chiar recomandata.

Pentru a alege un instructor cu ajutorul caruia sa se vada rezultate trebuie sa se tina cont de urmatoarele:

Rezultatele profesionale – pentru a alege un instructor auto bun, care sa fie capabil sa aduca cursantul la un nivel de pregatire optim pentru trecerea examenului practic, trebuie sa se tina cont de procentul de promovabilitate al celor pe care i-a pregatit. Un instructor auto profesionist este foarte cautat in ziua de astazi. Unele scoli de soferi au afisate astfel de statistici, dar in cazul celor care nu le afiseaza se poate cere de la secretariatul scolii informatii despre instructorii cu care lucreaza. Un instructor cu o rata de promovabilitate a cursantilor de peste 70% poate fi considerat un instructor bun, care isi cunoaste meseria si care stie cum sa o puna in practica.

instructor autoExperienta acumulata – experienta este unul dintre criteriile de alegere a instructorului, dar nu unul determinant. Un instructor care practica aceasta meserie de multi ani si care pregateste zeci de elevi pe an cu siguranta este unul bun, dar asta nu inseamna ca un instructor abia intrat in breasla nu va putea face fata nevoilor cursantilor.

Este important sa iti alegi un instructor auto din Suceava.

Atitudinea fata de cursanti – unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie sa se tina cont la alegerea instructorului auto este atitudinea acestuia fata de cei pe care ii pregateste. Un instructor care da dovada de profesionalism ramane calm si explica cursantului ori de cate ori este nevoie greselile pe care acesta le face in trafic. In cazul in care instructorul ales nu da dovada de intelegere si nu poate da lamuriri pe intelesul elevului, acesta trebuie schimbat imediat, in caz contrar sansele de trecere a examenului practic si de obtinere a permisului de conducere se reduce foarte mult.

Majoritatea scolilor de soferi mari isi fac reclama peste tot.Multe dintre ele sunt foarte bune si angajeaza doar profesionisti pe postul de instructor. Totusi, nu trebuie sa te bazezi pe ceea ce iti recomanda scoala. Este indicat sa alegi instructorul cel mai bun, chiar daca poate sa aiba un pret ceva mai costisitor. Daca ar fi sa beneficiezi de o recomandare foarte importanta, ar fi ideal sa cauti un instructor, chiar daca nu face parte dintr-o scoala de soferi foarte mare. Acesta trebuie sa aiba toata increderea fostilor elevi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>