Cum sa alegem cele mai bune blaturi de masa?

Spread the love

Casa ta este un spatiu care te reprezinta. Ea este cea care dezvaluie in fata celorlalti care sunt gusturile tale, care sunt culorile tale preferate, ce stil te atrage si ce decoratiuni consideri ca iti fac casa sa arate cat mai primitor. Insa cel mai important, aspectul casei tale este cel cu care iti petreci timpul atat cand ai invitati, cat si cand esti singur. Mobilierul, materialele folosite, decoratiunile, culorile, totul din jurul tau trebuie sa iti placa si sa iti dea un sentiment de liniste.

Bucataria este, de asemenea, o incapere foarte importanta, deoarece ea este mai mult decat un spatiu destinat alimentelor sau alimentatiei. Bucataria este si un spatiu in care ii invitam pe cei dragi.

Asa ca trebuie sa avem grija cum alegem blaturile de masa, pentru ca acesta este locul in care iti petreci majoritatea timpului si locul in care iti inviti prietenii sa luati cina sau sa beti o cafea.

Ce material este mai potrivit pentru blatul de masa?

Blatul de piatra – unic si durabil

Bucataria trebuie sa fie, in primul rand, functionala, iar abia mai apoi estetica. Durabilitatea este o caracteristica a functionalitatii bucatariei tale, deoarece trebuie sa te simti liber sa faci orice iti doresti in aceasta incapere, fara sa-ti fie teama ca vreunul din materialele de mobilier va avea de suferit. Piatra naturala este un material extrem de durabil, iar daca este ingrijit corect, nici nu trebuie sa-ti faci griji pentru patarea sau stricarea acestuia.

Piatra este un material natural din ce in ce mai cautat, mai ales pentru ca este foarte usor de personalizat. Astfel, se creeaza in fiecare bucatarie un alt aspect.

 

Blat din lemn – aspectuos si elegant

Un blat din lemn se potriveste atat intr-o bucatarie de inspiratie rustica, cat si in cele cu aer mediteranean. Blatul din lemn are o durata de viata lunga, este disponibil in multe nuante, insa trebuie sa fii atent la pete si zgarieturi.

Blat din portelan – de bun gust si indestructibil

Cea mai noua inovatie tehnologica in domeniu, blatul din portelan, aduce nenumarate avantaje proprietarilor, unul dintre cele mai apreciate, in special de catre femei, fiind usurinta cu care poate fi intretinut.

Blatul din portelan are capacitatea de a rezista chiar si unei lovituri de ciocan, fara a avea insa o greutate extraordinara. Ca atare, se poate spune despre acesta ca este un produs indestructibil, avand o perioada de exploatare de peste 20 de ani. Mai mult decat atat, nefiind un material poros, acest tip de blat nu interactioneaza cu niciun produs folosit in bucatarie.

Blatul din inox – practic si la indemana

Unul dintre cele mai mari avantaje ale inoxului este versatilitatea, putand fi folosit in foarte multe modalitati, astfel incat sa se potriveasca in design-ul bucatariei. Utilizat la realizarea blaturilor de masa pentru bucatarie, el este adesea asociat spatiilor contemporane, cu un design modern, in care functionalitatea este cea mai importanta caracteristica.

Un alt mare beneficiu adus de blatul de masa din inox este dat de faptul ca poate fi curatat cu o mare varietate de substante, inclusiv cu inalbitori, fara ca aspectul acestuia sa aiba de suferit. Fiind un material cu excelente proprietati antibacteriene si relativ accesibil, inoxul este deseori alegerea celor pasionati de gatit sau in bucatariile profesionale.

Blatul din cuart – modern si atractiv

Cuartul este unul dintre cele mai durabile materiale pentru blaturi de masa pentru bucatarie, prezentand o rezistenta crescuta la zgarieturi si la socuri. Ca sa nu existe riscul ca murdaria sa patrunda prin porii naturali ai granitului, un astfel de blat trebuie tratat insa pentru impermeabilitate.

Asadar, blaturile de masa sunt un detaliu important care nu trebuie tratat cu superficialitate. In functie de alegerea facuta, te vei bucura de un stil personalizat si care sa reziste de-a lungul timpului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>