Pompe de caldura Chofu – merita achizitionarea acestora?

Spread the love

Odata cu evolutia tehnologiei, apar tot mai multe sisteme de incalzire si tot mai multe metode inovative de a incalzi locuinta, terasele pe timpul iernii, sali mari, fara sa fie necesar sa platim costuri exorbitante.

De-a lungul timpului au aparut radiatoare si panouri electrice care incalzesc fie numai aerul dintr-o incapere, fie numai lucrurile, obiectele. Au aparut termosemineuri performante care fac o treaba excelenta, insa inovatiile nu s-au oprit aici.

Sunt importante de mentionat si pompele de caldura Chofu care reprezinta una dintre modalitatile alternative de incalzire si racire a locuintei. Ele reprezinta o optiune convenabila de incalzire si de racire a casei, pentru ca ajuta la reducerea consumului de energie.

Daca ar fi sa comparam o pompa de caldura cu un radiator electric, pompa poate produce mult mai multa caldura (in unele cazuri chiar si de cinci ori mai multa fata de sistemele conventionale). Tocmai din acest motiv pompele de caldura reprezinta o cale eficienta, ecologica si mai ales ieftina de incalzire a locuintei.

Cum functioneaza o pompa de caldura?

O pompa de caldura functioneaza, folosind un principiu similar cu cel al unui frigider, numai ca in sens invers.

Pentru a pastra alimentele reci, frigiderul muta caldura din interiorul frigiderului spre exterior. La pompa, caldura este extrasa din aerul exterior, care este incalzit de catre energia solara in fiecare zi a anului, apoi este directionata in locuinta.

In modul de racire, pompele de caldura transfera caldura din interior spre exterior, la fel cum se intampla si in cazul frigiderului.

Probabil te intrebi care este diferenta dintre pompele de caldura si radiatoarele electrice normale. Ei bine, radiatoarele electrice normale nu fac decat sa transforme energia electrica in caldura, in timp ce pompele folosesc energia pentru a muta caldura in locuinta, astfel incat temperatura se mentine constanta in toate incaperile.

Desigur, exista si pompe de caldura care functioneaza pe acelasi principiu, insa ele extrag caldura din sol (pompa geotermala) sau din apa.

Cum alegem pompa de caldura potrivita locuintei noastre?

Pompele de caldura pot fi cel mai eficient mod de utilizare a energiei electrice pentru incalzirea locuintei, insa trebuie sa avem in vedere ca unele sunt mult mai eficiente decat altele.

Modelele mai eficiente vor produce aproximativ de doua ori mai multa caldura fata de modelele cu un randament mai mic, folosind aceeasi cantitate de electricitate.

Cum alegem o pompa cu o performanta sporita? Intai de toate, trebuie sa stii exact ce vrei de la pompa de caldura, pentru ca ele pot fi folosite in mai multe scopuri in locuinta. Pe langa incalzirea locuintei, aveti posibilitatea sa folositi o pompa de caldura exclusiv pentru incalzirea apei calde menajere sau pentru incalzirea piscinei.

Pompele pentru apa calda sunt pompe aer-apa care trag aerul viciat si cald din bai sau bucatarii si il folosesc pentru incalzirea apei calde menajere. Unele dintre ele au o rezistenta de 600 sau de 800 wati.

Pentru piscina, atat pompele cu sistem apa-apa, cat si cele sol-apa si aer-apa se preteaza incalzirii acesteia.

Pentru achizitionarea pompei de caldura si montarea acesteia, nu ezita sa apelezi la firme serioase, care au recomandari de la clienti. Ce ar trebui sa ne ofere o asemenea companie? Fiabilitate, servicii rapide, de calitate, la un pret convenabil.

Asadar, pompele de caldura Chofu sunt o solutie si o alternativa chiar benefica daca vrei un sistem de incalzire mai performant si mai modern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>