Sisteme de incalzire – sfaturi pentru o locuinta cand mai calduroasa in sezonul rece

Spread the love

Sezonul rece si-a facut simtita aparitia si asta se observa in schimbarea treptata a hainelor cu unele cat mai groase si calduroase.

La fel cum se schimbam garderoba, o alta schimbare se produce si atunci cand vine vorba de incalzirea locuintei noastre prin metode cat mai eficiente.

Din fericire, datorita tehnologiei care evolueaza constant, masurile prin care ne putem incalzi locuinta in timpului sezonului rece au devenit din ce in ce mai diversificate si mai eficiente.

Sistemele de incalzire sunt un subiect important de abordat si trebuie sa fim constienti de plusurile si minusurile fiecaruia. Astfel ne va fi mai usor sa evitam situatiile neplacute.


De ce este mai bine sa inlocuim sisteme de incalzire vechi cu unele noi?


Modernizarea nu este un proces care dureaza mult timp, pentru ca un nou sistem de incalzire se instaleaza in maxim trei zile. 

Inlocuieste-ti cazanul vechi cu altul modern, mult mai eficient, in condensatie. Vei reduce costurile de functionare si pe langa acest lucru vei proteja mediul. Cazanele in condensatie au in zilele noastre o eficienta energetica de pana la 98 procente. Poti reduce consumul de combustibil cu pana la 30%, comparativ cu vechiul sistem de incalzire.

Sunt necesare doar cateva modificari minore – in functie de situatie – pentru aceasta solutie rapida si simpla. Este posibil sa fie nevoie sa schimbi doar cosul de eliminare a gazelor.

Majoritatea sistemelor de incalzire vechi functioneaza ineficient si emit prea mult CO2. Cresterea preturilor la combustibili genereaza si o crestere a costurilor de operare. Sistemele de incalzire bazate pe energie regenerabila iti permit sa nu mai fii afectat de preturile ridicate ale combustibililor fosili si sa protejezi mediul, in acelasi timp.

Iti poti dota sistemul de incalzire in asa fel incat sa utilizeze energie regenerabila. De exemplu, poti genera caldura pentru incalzirea apei si incalzirea incaperilor cu ajutorul colectorilor solari. In combinatie cu cazanele moderne in condensatie poti satisface aproximativ 60% din necesarul de apa calda si 20% din nevoile de incalzire.

Asadar, esti in cautarea unui sistem de incalzire de dimensiuni mici si compact care sa utilizeze energia regenerabila? In acest caz, un sistem hibrid este o solutie interesanta. Sistemul hibrid combina o pompa de incalzire cu un sistem de condensare a gazelor intr-un spatiu restrans.

Pompele de caldura moderne utilizeaza caldura din aer, apa sau sol pentru incalzirea apei sau a incaperilor. Mediul va furnizeaza aproximativ 75% din necesarul de energie. Aceasta energie este disponibila de-a lungul intregului an, in cantitati nelimitate. Pompa de caldura este ecologica, fiindca nu produce emisii.

O pompa de caldura pe aer/apa este foarte potrivita pentru a-ti inlocui vechiul sistem de incalzire si nici nu este nevoie sa faci renovari majore. Costul de conversie si de achizitie este mic. Chiar si instalarea unei pompe de caldura pe apa de mare/apa sau a unei pompe de caldura pe apa/apa se poate amortiza in timp, in functie de caracteristicile imobilului.

Cu cat fluxul de temperatura necesar este mai redus, cu atat mai eficienta va fi pompa de caldura. Asadar casa ta trebuie sa aiba suprafete mari de incalzit care sa permita functionarea la temperaturi scazute. Casa ta trebuie, de asemenea, sa fie bine izolata pentru a-ti asigura eficienta energetica.

Iti puteti asigura un pret redus la combustibil daca optezi si pentru incalzirea cu peleti. Peletii sunt produse naturale fabricate din talas si rumegus. Acestea sunt arse intr-un cazan special pentru lemn.

Cazanul poate furniza incalzire pentru una sau doua case. Asadar, incalzirea cu peleti este o solutie chiar buna cu care sa iti inlocuiesti sistemul de incalzire vechi. Ai nevoie doar de o incapere uscata in casa pentru depozitarea peletilor.

Asadar, avand in vedere toate aceste sfaturi mentionate mai sus, iti va fi mai usor sa gasesti sistemul de incalzire care sa se potriveasca locuintei tale ca o manusa si care sa iti ofere confortul termic dorit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>